Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Ομορφιά


Ομορφιά...
Τι είναι τελικά η ομορφιά; Η ομορφιά για εμένα είναι ένας υποκειμενικός τρόπος κρίσης
ενός
ανθρώπου,τόπου,πράγματος και ούτω καθεξής που βασίζεται τόσο στα εξωτερικά του χαρακτηριστικά όπως το πρόσωπο και το σώμα (άμα μιλάμε για άτομο) αλλά και στα εσωτερικά του χαρακτηριστικά, δηλαδή τον χαρακτήρα  και την προσωπικότητά του. Για τον κάθε άνθρωπο η ομορφιά είναι κάτι το διαφορετικό και αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι όλοι μας δεν έχουμε τα ίδια γούστα και δεν μας αρέσουν πάντα τα ίδια πράγματα.
Στην σημερινή εποχή είναι γνωστό ότι η ομορφιά παίζει σημαντικό ρόλο στο να δημιουργήσουμε αρχικά μια πρώτη γνώμη για κάποιον αλλά και με τη βοήθειά της απολαμβάνουμε πολλές φορές,διάφορα προνόμια στην κοινωνία όπως τη δουλειά που άλλοι , οι οποίοι δεν την κατέχουν σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο εμείς δυσκολεύονται να την αποκτήσουν.Γι'αυτόν βέβαια τον λόγο λέγεται ότι αποτελεί και έναν παράγοντα κοινωνικού ρατσισμού αφού υπάρχουν φορές που πολλοί κρίνονται μόνο βάση της εξωτερικής τους εμφάνισης και ομορφιάς και όχι με βάσει τις ικανότητές που διαθέτουν και την προσωπικότητά τους.Αυτό ωστόσο το φαινόμενο πρέπει να τερματιστεί γιατί δημιουργούνται στο άτομο ψυχολογικά προβλήματα(λύπη,στεναχώρια,μοναξιά,κατάθλιψη, ψυχική μειονεξία κλπ) που το οδηγούν σε ακραίες πράξεις. (αυτοκτονία) ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΥΠΟΨΙΝ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ γιατί... μην ξεχνάμε ότι μπορεί κάποιος που δεν είναι πολύ όμορφος , να διαθέτει πλούσιο εσωτερικό κόσμο!! 

Η Ομορφιά από μια διαφορετική πλευρά και τα μυστικά της.

Ομορφιά είναι να ξέρουμε τι μας πηγαίνει, να αγαπάμε τον εαυτό μας και να του προσφέρουμε την περιποίηση που του αξίζει. Ομορφιά είναι ότι μας κάνει να νιώθουμε όμορφοι . Κάθε γυναίκα μπορεί να είναι όμορφη αρκεί να γνωρίζει ποια είναι,  να αγαπάει αυτό που είναι, να είναι απόλυτα συμφιλιωμένη με τον εαυτό της  και να ξέρει τον τρόπο με τον οποίο θα τον φροντίσει.  Να ενημερώνεται για τα νέα προϊόντα και τεχνικές  περιποίησης,  αλλά και για τις τάσεις τις μόδας τις οποίες θα πρέπει να ξέρει να προσαρμόζει στα δικά της μέτρα χωρίς να γίνεται θύμα της.


Σχήμα Προσώπου

Το  σχήμα του προσώπου είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για να επιλέξουμε το στυλ των μαλλιώντο χτένισμα και το κούρεμα,  τον τρόπο που τοποθετούμε το ρουζ στα μάγουλα,  μας δείχνει που θα σκιάσουμε  και που πρέπει να φωτίσουμε με το μακιγιάζ  ώστε να φαίνεται πιο όμορφο, ακόμα και τα κατάλληλα αξεσουάρ που θα πρέπει να επιλέξουμε. 
Πως θα βρείτε το σχήμα του προσώπου σας. Το σχήμα του καθορίζεται από τη απόσταση που συνδέει τα οστά στις δύο άκρες του μετώπου, την απόσταση των  οστών των ζυγωματικών,  των οστών της κάτω γνάθου, και το μήκος του καθορίζεται από την απόσταση της κορυφής του μετώπου από τις ρίζες των μαλλιών μέχρι την άκρη του πιγουνιού.

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΣΧΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ;;

Οβάλ πρόσωπο:  Το οβάλ πρόσωπο θεωρείται το ιδανικότερο σχήμα προσώπου. Το οβάλ πρόσωπο έχει απαλές στρογγυλεμένες γραμμές  και έντονα ζυγωματικά. Αν έχετε οβάλ πρόσωπο είστε  προνομιούχες γιατί  δεν θα δυσκολευτείτε στο μακιγιάζ ούτε στο στυλ των μαλλιών σας  αφού ότι και να επιλέξετε  ταιριάζει στο σχήμα που έχετε.


Στρογγυλό πρόσωπο: Το στρογγυλό πρόσωπο έχει έντονα μάγουλα και σχεδόν το ίδιο μήκος και πλάτος. Αυτό σημαίνει ότι το μακιγιάζ και τα μαλλιά που θα επιλέξετε θα πρέπει να δημιουργούν τις απαραίτητες γωνίες και να το λεπταίνουν.


Τετράγωνο πρόσωπο: Το τετράγωνο πρόσωπο έχει το ίδιο πλάτος στο μέτωπο, στα ζυγωματικά και στα οστά της κάτω γνάθου. Το μακιγιάζ και το στυλ που θα επιλέξετε για τα μαλλιά σας,  θα πρέπει να απαλύνει τις γωνίες του.

Ορθογώνιο παραλληλόγραμμοΤο σχήμα του είναι μακρόστενο. Έχει μεγαλύτερο μήκος και μικρότερο πλάτος . Αν έχετε μακρόστενο πρόσωπο το μακιγιάζ  και το στυλ των μαλλιών που θα επιλέξετε, θα πρέπει να ισορροπεί τις αποστάσεις μήκος-πλάτος.

Σχήμα διαμάντι: Το σχήμα διαμάντι σχηματίζει στενές γωνίες στο μέτωπο και το πιγούνι και πλαταίνει στην μέση δηλ. στην περιοχή των ζυγωματικών. Το μακιγιάζ και το στυλ των μαλλιών που θα επιλέξετε θα πρέπει να στρογγυλεύει τις έντονες γωνίες του και να δίνει μια πιο οβάλ αίσθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου