Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Η συνομιλία μας με τον κύριο Θοδωρή Γεωργακόπουλο

1)Πως σας ήρθε η ιδέα αυτή, τι ακριβώς σας βοήθησε να το σκεφτείτε?
Ήθελα πολύ καιρό να γράψω ένα μυθιστόρημα, αλλά οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας και η έλλειψη αυτοπειθαρχίας μου δεν μου το επέτρεπαν. Η ιδέα του "Φεβρουαρίου" ωρίμασε στο κεφάλι μου πέρυσι, και αποφάσισα ότι ο μόνος τρόπος να καταφέρω να γράψω το βιβλίο σε πραγματικό χρόνο θα είναι να κάνω τη διαδικασία εξωστρεφή, να εκτεθώ κάπως, να βρω έναν εξωτερικό παράγοντα που θα με ενθαρρύνει. Σκέφτηκα διάφορους τρόπους να βάλω αυτούς τους χιλιάδες followers που με ακολουθούν στα social media και που διαβάζουν αυτά που γράφω στο παιχνίδι. Κατέληξα ότι ο πιο ειλικρινής και τίμιος θα είναι να τους ανεβάζω να διαβάζουν κάθε μέρα το κεφάλαιο που θα γράφω.


2)Τι άλλο σας αρέσει να κάνετε στο ελεύθερο χρόνο σας εκτός από το να γράφετε?
Να διαβάζω, να παίζω videogames, να βλέπω ξένες τηλεοπτικές σειρές, να χαζεύω στο ίντερνετ και να πηγαίνω σε ξένα μέρη. 


3)Με τι επαγγέλματα έχετε ασχοληθεί στην ζωή σας? Και ποιο ήταν το χειρότερο (κατά την προσωπική σας άποψη και το πόσο σας ταίριαζε) απ' αυτά?
Όλα μου τα επαγγέλματα είχαν να κάνουν με τη γλώσσα και τη συγγραφή, αν και έχω σπουδάσει βιολογία. Κάποτε είχα κάνει επιμέλεια σε έναν ταξιδιωτικό οδηγό της Τυνησίας. Έβρισκα τα λάθη και διόρθωνα ανακρίβειες. Νομίζω ότι αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που έχω κάνει επί πληρωμή. 


4)Πιστεύετε πως το βιβλίο σας αρέσει? Αν ναι. Γιατί δεν το γράψατε με σκοπό να κερδίσετε απ' τις πωλήσεις του?
Σε κάποιους αρέσει, από ό,τι μου λένε.Και βέβαια το έγραψα για να κερδίσω από τις πωλήσεις του. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σε e-book το καλοκαίρι, και πιθανότατα θα βγει και σε χάρτινη έκδοση. Πολύς πολύς κόσμος το διαβάζει δωρεάν τώρα, αλλά αν τους αρέσει και περάσουν καλά διαβάζοντάς το και θελήσουν να με ανταμείψουν με κάποιον τρόπο, θα τους τον προσφέρω.


5)Είπατε πως τα πρόσωπα και την βασική δομή του βιβλίου σας την είχατε σκεφτεί πριν αρχίσετε να γράφετε, αλλά καθώς θα γράφετε θα σας έρχονται περισσότερες ιδέες. Σας συνέβηκε αυτό τελικά ή χρησιμοποιείτε ακόμα το αρχικό σας πλάνο?
Ναι, συμβαίνει κάθε μέρα, σε κάθε καινούριο κεφάλαιο. Το αρχικό πλάνο ήταν σχετικά αδρό, οπότε δεν έχουμε ξεφύγει ακόμα από τις γενικές κατευθύνσεις της υπόθεσης. 


6)Τα γεγονότα- σκηνές που περιγράφετε είναι όλα αληθινά ή έτσι θα θέλατε να είναι ή απλά η φαντασία σας οργιάζει?
Τα γεγονότα και οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι ψεύτικα. Πρόκειται για μυθιστόρημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου