Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ακορντεόν - Πορτοκαλόπιτα

Τα υλικά μας:

  • 1 πακετο φυλλο κρούστα
  • 1 κεσέ γιαούρτι 2%
  • 1 κεσέ ζάχαρη
  • 1 κεσέ λάδι
  • 1 κεσέ πορτοκάλι
  • 5 αυγά
  • 1 κουταλάκι  μπεϊκιν παουντερ
  • 2 βανίλιες 
και για το σιρόπι:

  • 2 1/2 κεσεδάκια ζάχαρη
  • 2 κεσεδάκια νερό
  • μια φλούδα ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Θα πάρουμε ένα ένα τα φύλλα και θα τα βάλουμε μέσα στο ταψί σαν ακορντεόν. Όλα τα υπόλοιπα υλικά τα ανακατεύουμε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα και τα ρίχνουμε μέσα στο ταψί. Με ένα πιρούνι, βοηθάμε το μείγμα να μπει σε όλες τις πτυχές των φύλλων. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο. Παράλληλα βράζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να παγώσει μέχρι να ετοιμαστεί το γλυκό! Τέλος ρίχνουμε το σιρόπι χλιαρό ή παγωμένο στο ζεστό γλυκό. 
Tip: Θα ήταν πάρα πολύ ωραίο να το βάλετε στο ψυγείο και να το σερβίρετε με μία μπάλα παγωτό, κατά προτίμηση καϊμάκι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου