Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Γιατί το χρώμα των λαχανικών έχει σημασία;


Φανταζόσουν ποτέ ότι ένα λαχανικό με σκούρο πράσινο χρώμα έχει μεγαλύτερη θρεπτική αξία από ένα απλό πράσινο; Φέρε το χρωματολόγιό σου και ξεκίνα τις μετρήσεις. 

Πώς να το κάνεις; 

Για αρχή η Miss Bloom σου προτείνει να προσθέσεις στο σημερινό σου γεύμα και σε οποιοδήποτε άλλο γεύμα επιθυμείς μερικά φύλλα από σκούρα πράσινα λαχανικά. Επέλεξε ανάμεσα σε λάχανο, σπανάκι, μπρόκολο, βλήτα, ή οποιοδήποτε σκούρο πράσινο λαχανικό σου αρέσει. Αντί για μαρούλι, φερ' ειπείν, δοκιμάσε φύλλα από σπανάκι σε σαλάτα ή μέσα στο σάντουιτς σου. Μην διστάσεις να προσθέσεις λίγο μπρόκολο στην πίτσα σου ή ως γαρνιτούρα.


Γιατί έχει σημασία;
Όταν πρόκειται για τα λαχανικά, το πιο σκούρο τόσο το καλύτερο! Τα σκούρα πράσινα λαχανικά λειτουργούν σαν "εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος" της διατροφής, καθώς είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Α, C, E, και ασβέστιο. Είναι επίσης μια μεγάλη πηγή αντιοξειδωτικών, που προστατεύουν τον οργανισμό από ασθένειες και ιούς. 

Κάνε focus λοιπόν στο χρώμα, είναι αρκετά πράσινο; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου