Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Οδηγίες για τσίχλες και σεξ στην τάξη...


Χτες με τα μικρά διαβάζαμε το μάθημα. Ένας πιτσιρικάς λοιπόν είχε γεμίσει το στόμα του με μια babaloo και δεν μπορούσε να διαβάσει σωστά.

-Τι έχουμε πει για τις τσίχλες? Δεν είπαμε ότι δεν μασάμε μέσα στο μάθημα? Ότι δεν είναι ωραίοι τρόποι να είμαστε με κόσμο και κλάτσα κλούτσα να ακούγεται η τσίχλα?

Ο μικρός σκέφτεται λίγο και κουνάει το κεφάλι καταφατικά, μετά επιβεβαιώνει με σιγουριά.

-Ναι το έχουμε πει, αλλά εγώ δεν την φτύνω.Εκείνη την ώρα πετάγεται ένα κοριτσάκι και λέει με καμάρι.

-Και εγώ έχω τσίχλα στο στόμα μου αλλά την βάζω στην άκρη και δεν ακούγεται..

-Και καμαρώνεις ότι μασάς τσίχλα ενώ έχουμε πει ότι δεν είναι σωστό? Δεν θα έπρεπε να την φτύσεις αφού σου το λέω?

Και τα δύο παιδιά με κοιτάνε λίγο προκλητικά και μου λένε ΟΧΙ.

Με υπομονή συνεχίζω ακάθεκτη.- Στο σπίτι η μαμά σας λέει πιο είναι το σωστό και όταν φεύγετε και πάτε στο σχολείο οι δάσκαλοι σας σας μαθαίνουν τι είναι ωραίο να κάνετε και τι όχι. Πρέπει να συνηθίσετε από τώρα που είστε μικρά να μη μασάτε τσίχλες ούτε στην τάξη, ούτε σε επίσκεψη. Είναι κακοί τρόποι να ακούγετε ο θόρυβος από το μάσημα, η να βλέπει ο άλλος τον στόμα μας να μασάει...

Ο μικρός κάνει την τελευταία του προσπάθεια..

-΄΄Ομως κυρία και ΣΥ μια φορά μάσαγες τσίχλα! Σε είδα!!

- Μου την πρόσφεραν και την μάσησα για λίγο μέχρι να αρχίσουμε και μετά την πέταξα μαζί με την Μ., δεν την είχα στο μάθημα, έτσι δεν είναι?

-Ναι!
- Και τώρα που τα είπαμε όλα αυτά, θα την πετάξετε?

-ΟΧΙ!!

-Για αυτό λοιπόν παιδιά, αναγκάζονται πολλοί γονείς και δάσκαλοι να μιλάνε άσχημα να χρησιμοποιούν βία και να λένε.."Φτύσε την τσίχλα βρε γαιδούρι μη σου χώσω καμιά ανάποδη.."
Όμως δεν θέλετε να σας μιλάνε έτσι, έτσι δεν είναι? Γιατί να μη συνεννοηθούμε με το καλό?
Και τι πρέπει να κάνετε τώρα?

Σηκώνονται και οι δυο και την πέταξαν στον κάδο...

Σε λίγη ώρα ακούγεται μια φωνή. " Κυρία ο Α. έχει ακόμα τσίχλα στο στόμα του!"
" Γιατί παιδί μου καρφώνεις τον συμμαθητή σου?
"Συγνώμη Κυρία, μου είχε μείνει λίγο στον άκρη..!" Είπε ο καημένος ο Α. και έφτυσε με πόνο καρδιάς το τελευταίο κομμάτι της babaloo!


Τώρα που γράφω για τα παιδιά, θυμάμαι πριν κάνα δυο χρόνια μια κουβέντα που είχα με κορίτσια ηλικίας 14,15 και 16 χρόνων.
Είχαμε πιάσει κουβέντα λοιπόν για τις σχέσεις και μου έλεγαν ότι είναι υπέρ του σεξ σε μικρή ηλικία, την δική τους δηλαδή, και γιατί είναι κακό, και γιατί δεν πρέπει , και γιατί πειράζει να φοράνε πολύ σέξι ρούχα, αφού είναι δικαίωμα τους, και όλα αυτά τα όμορφα που νάσαι μάνα να τ'ακούς και να σου έρχονται τα εγκεφαλικά δέκα δέκα, και νάσαι δασκάλα να σε ρωτάνε και να λες, " Να βάλω τις φωνές η να το παίξω ανωτέρου ψύχραιμη και φίλη..."
Είπα και γω να το παίξω φίλη και άρχισα να τους αραδιάζω όλα όσα μπορούσα να σκεφτώ.
Τι ότι το σώμα ορμονικά δεν είναι έτοιμο ακόμα να νιώσει οργασμό τους είπα, τι ότι δεν είναι υγιεινό για την ψυχή τους να χαλιούντε για τον ένα και για τον άλλον, τι ότι πρέπει ν ωριμάσουν σαν άνθρωποι πρώτα να γνωρίσουν αυτές πρώτα τι θέλουν περίπου, πριν να αναλάβει αυτό τον ρόλο κάποιος άλλος, τι ότι οι άντρες είναι γουρούνια και δεν κοιτάνε τον ψυχικό κόσμο όταν βλέπουν το βρακί τους φάτσα φόρα, τι ότι υπάρχουν και αρρώστιες και πρέπει να μάθουν να προφυλάσσονται και να προσέχουν, και το αποτέλεσμα μηδέν!
Αφού λοιπόν με διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τα αγόρια αν είναι γουρούνια γιατί και αυτές είναι γουρούνες, ότι το βρακί τους το δείχνουν και ας σκεφτεί ο καθένας ότι θέλει και αν σκέφτεται άσκημα είναι άσκημο για αυτό που το σκέφτηκε και όχι για αυτές, και για τις αρρώστιες- που εκεί το σκέφτηκαν λίγο- θα πρόσεχαν και σιγά μήπως ο Μ, και ο Κ, είχαν τίποτα, πανηγυρικά αποφάσισαν ότι είναι ώριμες για ολοκληρωμένες η ημιολοκληρωμένες σχέσεις...

Αρχίζω τα θρησκευτικά για τελευταία προσπάθεια και τις ρωτάω. " Δεν είστε χριστιανές?"
" Είμαστε μου λένε! Κυρία! Τι λόγια είναι αυτά?
" Αφού είστε λοιπόν και το λέτε με τέτοιο στόμφο, πως θα κάνετε κάτι που το απαγορεύει η εκκλησία? Δεν λέει ότι το σώμα είναι ο Ναός της Ψυχής και πρέπει να το κρατάμε καθαρό και να το σεβόμαστε?
" Ναι το λέει!" Με διαβεβαίωσαν αλλά τι πειράζει αν κάνω σεξ?
"Πειράζει γιατί θα πας στην κόλαση! " Της λέω και κει πια δεν είχε τίποτα να μου πει!!

Μετά από λίγο έφυγαν και σκεφτόμουνα ότι , εντάξει, δεν ήταν ωραίο που τους φόβισα με την κόλαση, αλλά 14 χρονών παιδί να κάνει σεξ είναι πολύ νωρίς...αλλά από την άλλη πως να τα κρατήσεις που τραγουδάγανε μέρα νύχτα το ΗΤΑΝ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ?
Things always get bad before getting worse....till then, smile!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου